Tervetuloa Lahteen

Leirintäalue Suvituuli sijaitsee lähellä Lahden keskustaa Peikkojärven rannalla. Se onkin erinomainen majoittumisvaihtoehto halutessasi tutustua Lahden tarjoamiin moniin mahdollisuuksiin. Lahdessa voit nauttia sekä rennosta vapaa-ajasta luonnon rauhassa tai kaupungin sykkeestä – valinta on sinun. Monipuolisen tarjontansa lisäksi Lahti on erinomainen kohde myös siitä syystä, että kaupunkiin on helppo tulla sekä julkisilla kulkuneuvoilla että omalla autolla. Lahdesta löytyy rautatieasema, linja-autoterminaali sekä taksiasema. Pyöriä varten kaupungista löytyy pyöräparkki asematunnelista sekä aseman sisäpihalta ja sen eteläpuolelta. Liikkuminen pyörällä on siis erittäin vaivatonta eikä olekaan ihme, että Lahdessa pyöräily on suosittu liikkumismuoto.

Ruoka

Vaikket ehkä ihan ensimmäiseksi tulisikaan ajatelleeksi Lahtea kaupunkina, joka tarjoaa kulinaristisia elämyksiä, niin tästä huolimatta Lahdesta löytyy monia alueelle ominaisia herkullisia ruokalajeja ja vahvaa ruokaperinnettä, joita tarjoilevat niin laadukkaat ravintolat kuin maalaisgourmeekin. Päijät-hämäläistä ruokaperinnettä ei kannata turhaan aliarvioida ja löytyypä kaupungista jopa ravintola, joka on valittu vuoden ravintolaksi. Lahdesta löydät myös herkullisia katuruokalajeja, joista kenties kuuluisin Lahdelle ominainen annos on Lihamuki. Lihamukien lisäksi Lahti on tunnettu erinomaisista burgereistaan.
Osa ravintoloista toimii kesäisin järven rannalle ankkuroiduissa laivoissa, joista on kaunis järvinäkymä. Tällainen vaihtoehto on omiaan tarjoamaan unohtumattomia elämyksiä kaikille aisteille. Monet ravintolat tarjoavat ruokia, jotka on valmistettu paikallisista ja puhtaista lähituottajien tuottamista raaka-aineista. Näin ne pyrkivät osaltaan tukemaan tällaisten usein pienten lähituottajien toimintaa samalla kun voivat varmistaa, että heidän ruoka-annoksensa on valmistettu laadukkaista raaka-aineista pitkiä kuljetusmatkoja välttäen. Jos haluat maistaa suomalaisesta viljasta valmistettua superfoodia, olet tullut oikeaan kaupunkiin.

Lahti on mielenkiintoinen kaupunki urheilun ystäville – Lahti is an interesting city for sport fans
Lahti on tunnettu talviurheilukaupunki ja Lahdessa valmistaudutaankin jo ensi vuoden MM-kisoihin, jotka ovat samalla juhlakisat. Vuonna 2017 kaupungissa aiotaan siis järjestää hiihtolajien MM-kilpailut – eikä tämä suinkaan ole ensimmäinen kerta kun Lahti isännöi MM-kilpailuita, vaan kyseessä on jo seitsemäs kerta. Jos olet kiinnostunut pohjoismaisista hiihtolajeista, tätä kisaa ei kannata jättää väliin!
Sekä paikalliset yritykset että yksityishenkilöt ovat vahvasti mukana kisojen järjestämisessä. Yksityishenkilöt voivat toimia kisoissa vapaaehtoistyöntekijöinä saaden näin mielenkiintoisia kokemuksia sekä unohtumattomia muistoja. Vapaaehtoiset työntekijät täydentävät kisoissa kisaorganisaation toimintaa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla esimerkiksi asiakaspalvelun, opastuksen, hallinnon, kilpailuja valmistelevien tukitoimintojen, joukkuepalveluiden, majoituksen, IT:n, ruokailun, viestinnän, mediapalveluiden, turvallisuuden, logistiikan, rakentamisen, kuljetuksen, ympäristöasioiden, ensiapu- ja terveyspalveluiden sekä ohjelma-avustajien työtehtävissä.

Sen lisäksi että Lahti tarjoaa mielenkiintoista katseltavaa urheilun ystäville se tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet liikkua ja ulkoilla. Retkeilijöille Lahti tarjoaa upeita järvimaisemia, kansallispuistoja sekä luontoreittejä unohtamatta tietenkään laajoja vesistöjä sekä pitkiä kuntoilureittejä. Tarjolla on sekä omatoimista että ohjattua tekemistä. Alueella sijaitseva liikuntakeskus tarjoaa monia mahdollisuuksia harrastaa mieleistä lajia huippuolosuhteissa ja jo viiden kilometrin päässä keskustasta pääsee halutessaan pelaamaan golfia. Pyöräilyreitit ovat alueella monipuoliset sekä kauniit.

Moottoriurheilusta pitäville löytyy mahdollisuuksia ajaa kartingia sekä sisällä että ulkona sijaitsevilla radoilla. Kartingin lisäksi Lahdesta ja sen lähialueilta löytyy mahdollisuuksia lähteä myös vaikkapa mönkijä- tai vesijettisafarille. Vesiaktiviteetteja on tarjolla runsaasti – piditpä sitten vesihiihdosta, vesilautailusta, melonnasta tai ajelusta vesijetillä. Myös kiipeilyn harrastajille Lahti tarjoaa mahdollisuuksia harrastaa – kiipeilymahdollisuuksia on tarjolla sekä luonnonkallioilla että sisäkiipeilyradoilla.

Kesäteatterit

Lahden seudulta löytyy monia erinomaisia kesäteattereita ja mikä olisikaan mukavampi tapa viettää kesäpäivää ja päästä hetkeksi irti arjesta kuin nauttia laadukkaasta kesäviihteestä? Tarjolla on sekä lapsille että aikuisille soveltuvia näytöksiä. Valikoimasta löytyy niin elämänmakuista musiikkiteatteria, todentuntuisia elämäntarinoita kuin rakkaustarinoitakin. Ensi kesänä on tarjolla useita näytöksiä, joissa päästään tutustumaan menneiden sukupolvien elämään esimerkiksi jatkosodan aikana sekä 60-luvun muuttoliikkeen aikana. Näissä näytöksissä voi melkeinpä tuntea historian havinan.